Як приготувати веганські страви вдома швидко

yak prygotuvaty veganski stravy vdoma shvydko

Розпочніть з основ

  • Овочі: свіжі, заморожені, консервовані або сушені
  • Фрукти: свіжі або заморожені
  • Бобові: квасоля, сочевиця, нут
  • Цільнозернові: коричневий рис, кіноа, овес
  • Рослинні жири: оливкова олія, кокосова олія, авокадо

Прості та швидкі веганські рецепти

1. Веганський чилі

Інгредієнти:

  • 1 цибулина, нарізана кубиками
  • 2 зубчики часнику, подрібнені
  • 1 червоний перець, нарізаний кубиками
  • 1 банка (400 г) квасолі, промита та злита
  • 1 банка (400 г) помідорів, подрібнених
  • 1 чайна ложка кмину
  • 1 чайна ложка порошку чилі
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/4 чайної ложки чорного перцю

Приготування:

  1. Обсмажте цибулю та часник на невеликій кількості оливкової олії, поки вони не стануть м’якими.
  2. Додайте червоний перець, квасолю та помідори.
  3. Приправте кмином, порошком чилі, сіллю та перцем.
  4. Доведіть до кипіння, потім зменште вогонь і тушкуйте на повільному вогні протягом 30 хвилин або поки соус не загусне.
  5. Подавайте з коричневим рисом або тортильями.

2. Веганські тако

Інгредієнти:

  • 12 веганських тортиль
  • 1 банка (400 г) чорної квасолі, промита та злита
  • 1/2 цибулини, нарізана
  • 1/2 червоного перцю, нарізаного
  • 1 чайна ложка порошку чилі
  • 1/2 чайної ложки кмину
  • Сіль і перець за смаком
  • Додаткові начинки за бажанням (авокадо, соуси, свіжа цибуля)

Приготування:

  1. Змішайте чорну квасолю, цибулю, червоний перець, порошок чилі, кмин, сіль і перець у мисці.
  2. Розімніть квасолю до отримання грубої консистенції.
  3. Розігрійте тортильї на сковороді або в мікрохвильовій печі.
  4. Наповніть тортильї сумішшю з чорної квасолі та будь-якими додатковими начинками на ваш смак.
  5. Загорніть та насолоджуйтесь!

3. Веганський омлет

Інгредієнти:

  • 1/2 склянки нутового борошна
  • 1/4 склянки води
  • 1 столова ложка харчових дріжджів
  • 1/2 чайної ложки куркуми
  • 1/4 чайної ложки чорної солі (або звичайної солі)
  • 1/4 чайної ложки часникового порошку
  • 1/8 чайної ложки цибульного порошку
  • Чорний перець за смаком
  • Начинки за бажанням (овочі, сир тофу)

Приготування:

  1. У середній мисці збийте нутове борошно, воду, харчові дріжджі, куркуму, чорну сіль, часниковий порошок, цибульний порошок і чорний перець.
  2. Змастіть антипригарну сковороду олією.
  3. Вилийте тісто на сковороду і готуйте на середньому вогні.
  4. Коли омлет почне застигати, додайте будь-які бажані начинки.
  5. Складіть омлет навпіл і варіть, поки начинки не нагріються.
  6. Подавайте з соусом або овочами на свій смак.

Поради для швидкого приготування веганських страв

  • Плануйте заздалегідь і приготуйте інгредієнти заздалегідь.
  • Використовуйте готові соуси та заправки, щоб заощадити час.
  • Заморожуйте овочі та фрукти для зручності.
  • Скористайтеся мультиваркою або скороваркою, щоб приготувати страви за коротший час.
  • Випробуйте сиру їжу, таку як салати та сендвічі, які можна приготувати за лічені хвилини.

Висновок

Приготувати веганські страви вдома швидко і легко, якщо у вас є під рукою правильні інгредієнти та кілька простих рецептів. Від ситних чилі до швидких тако та пухких омлетів ці рецепти гарантують, що ви будете насолоджуватися смачною та поживною веганською їжею, не витрачаючи багато часу на кухні.

Як приготувати веганські страви вдома швидко
Прокрутка вгору