Вегетаріанська дієта стає все більш популярною завдяки своїм численним перевагам для здоровя та навколишнього середовища. Якщо ви новачок у вегетаріанстві, ось кілька простих і корисних рецептів, які допоможуть вам почати:
Тофу-омлет з овочами
Інгредієнти:
- 1 блок тофу (450 г), розкришеного
- 1/2 цибулини, подрібненої
- 1 болгарський перець, нарізаний
- 1/2 склянки печериць, нарізаних
- 1/4 склянки дрібно нарізаних свіжих помідорів
- 1/4 чайної ложки куркуми
- 1/4 чайної ложки солі
- 1/8 чайної ложки чорного перцю
- 2 столові ложки оливкової олії
Приготування:
- Нагрійте оливкову олію на середньому вогні.
- Додайте цибулю та обсмажуйте до мякості.
- Додайте болгарський перець, печериці та помідори. Обсмажуйте, помішуючи, протягом 5 хвилин.
- Додайте розкришений тофу, куркуму, сіль і перець. Ретельно перемішайте.
- Обсмажуйте ще 5-7 хвилин або доки тофу не підрумяниться.
Легкі овочеві такітос
Інгредієнти:
- 1 упаковка з 10 цільнозернових тортиль
- 1 склянка чорної квасолі, приготовленої та промитої
- 1 склянка кукурудзи
- 1 болгарський перець, нарізаний
- 1/2 цибулини, нарізаної
- 1/4 склянки подрібненої кінзи
- 1/4 склянки дрібно нарізаного червоного цибулі
- 1/4 склянки веганського сиру
- Гуакамоле та сальса для подачі (необовязково)
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180°C.
- Розігрійте велику пательню на середньому вогні.
- Додайте кукурудзу, болгарський перець і цибулю. Обсмажуйте, помішуючи, протягом 5 хвилин.
- Змішайте обсмажені овочі, квасолю та кінзу в мисці.
- Викладіть трохи овочевої суміші на кожну тортилью.
- Посипте веганським сиром.
- Випікайте в духовці протягом 10-15 хвилин або доки тортильї не підрумяняться і сир не розплавиться.
- Подавайте з гуакамоле та сальсою за бажанням.
Швидкий та корисний вегетаріанський чилі
Інгредієнти:
- 1 цибулина, подрібнена
- 3 зубчики часнику, подрібнені
- 1 болгарський перець, нарізаний
- 2 банки по 400 г чорної квасолі, промитої та злитої
- 1 банка по 400 г томатів у власному соку
- 1 столова ложка меленого кмину
- 1 столова ложка меленого коріандру
- 1 столова ложка паприки
- 1 чайна ложка чилі-порошку
- 1/2 чайної ложки каєнського перцю (необовязково)
- 1/4 склянки води або овочевого бульйону
- Сіль і перець за смаком
- Подавати з рисом, коржами або кукурудзяним хлібом
Приготування:
- Розігрійте оливкову олію на великій пательні на середньому вогні.
- Додайте цибулю та обсмажуйте до мякості.
- Додайте часник і болгарський перець. Обсмажуйте, помішуючи, протягом 2 хвилин.
- Всипте квасолю, томати та спеції. Ретельно перемішайте.
- Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте протягом 20-25 хвилин або доки чилі не загусне.
- Доведіть до смаку сіллю та перцем.
- Подавайте з рисом, коржами або кукурудзяним хлібом.
Насолоджуйтесь вегетаріанським способом життя!
Ці прості та корисні рецепти є чудовим способом почати вегетаріанську дієту. Вони прості у приготуванні, багаті на поживні речовини і абсолютно смачні. Памятайте, що вегетаріанство — це спосіб життя, який приносить користь не тільки вашому здоровю, але й планеті. Тож приєднуйтесь до руху і насолоджуйтесь багатьма перевагами цієї чудової дієти!
Легкі та здорові вегетаріанські страви для початківців