Білкові страви для вегетаріанців: рецепти для обіду

bilkovi stravy dlya vegetariancziv reczepty dlya obidu

Веганські боули з кіноа та бобами

Інгредієнти:

  • 1 склянка кіноа
  • 1 банка чорної квасолі, зцідженої і промитої
  • 1/2 склянки червоної цибулі, нарізаної кубиками
  • 1/2 склянки кукурудзи
  • 1/4 склянки червоної капусти, нарізаної тонкими смужками
  • 1/4 склянки кінзи, порубаної (за бажанням)
  • 1 авокадо, очищене і нарізане скибочками (за бажанням)
  • Заправка на ваш вибір

Інструкції:

  1. Зваріть кіноа відповідно до інструкцій на упаковці.
  2. У великій мисці змішайте кіноа, чорну квасолю, червону цибулю, кукурудзу та червону капусту.
  3. Додайте зверху скибочки авокадо, кінзу та заправку.

Тофу скрамбл із овочами

Інгредієнти:

  • 1 блок тофу, розфарбованого та нарізаного кубиками
  • 1/2 склянки цибулі, нарізаної кубиками
  • 1/2 склянки болгарського перцю, нарізаного кубиками
  • 1/4 склянки грибів, нарізаних скибочками
  • 1 столова ложка оливкової олії
  • Сіль і перець за смаком

Інструкції:

  1. Нагрійте оливкову олію на середньому вогні у великій сковороді.
  2. Додайте цибулю та болгарський перець і готуйте до розмякшення.
  3. Додайте гриби і продовжуйте готувати ще кілька хвилин.
  4. Додайте тофу і готуйте, поки він не стане хрустким.
  5. Приправте сіллю і перцем за смаком.

Салат із сочевиці та гарбуза

Інгредієнти:

  • 1 склянка зеленої сочевиці
  • 1 склянка гарбуза, очищеного і нарізаного кубиками
  • 1/2 склянки червоної цибулі, нарізаної кубиками
  • 1/2 склянки моркви, нарізаної кубиками
  • 1/4 склянки кінзи, порубаної
  • 1/4 склянки мигдалю, рубаного
  • Заправка на ваш вибір

Інструкції:

  1. Зваріть сочевицю відповідно до інструкцій на упаковці.
  2. Запікайте гарбуз при температурі 180°C протягом 20-25 хвилин або до мякості.
  3. У великій мисці змішайте сочевицю, гарбуз, червону цибулю, моркву, кінзу та мигдаль.
  4. Додайте заправку та добре перемішайте.

Суп із сої та овочів

Інгредієнти:

  • 1 склянка сої, замоченої на ніч і зцідженої
  • 1 цибулина, нарізана кубиками
  • 2 моркви, нарізані кубиками
  • 2 стебла селери, нарізані кубиками
  • 1,5 літра овочевого бульйону
  • 1/2 склянки коричневого рису
  • Сіль і перець за смаком

Інструкції:

  1. У великому горщику обсмажте цибулю, моркву та селеру в невеликій кількості оливкової олії.
  2. Додайте сою, коричневий рис і овочевий бульйон.
  3. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і тушкуйте протягом 45-60 хвилин або до мякості рису.
  4. Приправте сіллю і перцем за смаком.

Рослинні тефтелі в томатному соусі

Інгредієнти:

  • 1 склянка коричневого рису
  • 1 банка чорної квасолі, зцідженої і промитої
  • 1/2 склянки цибулі, нарізаної кубиками
  • 1/4 склянки моркви, нарізаної кубиками
  • 1 яйце (за бажанням)
  • Панірувальні сухарі за потреби
  • 1 банка томатного соусу
  • Сіль і перець за смаком

Інструкції:

  1. Зваріть коричневий рис відповідно до інструкцій на упаковці.
  2. У великій мисці змішайте рис, чорну квасолю, цибулю, моркву та яйце (якщо використовуєте).
  3. Сформуйте з суміші невеликі тефтелі.
  4. Обваляйте тефтелі в панірувальних сухарях.
  5. У великій сковороді нагрійте томатний соус.
  6. Додайте тефтелі та тушкуйте під кришкою на середньому вогні протягом 20-25 хвилин або до приготування.
  7. Приправте сіллю і перцем за смаком.
Білкові страви для вегетаріанців: рецепти для обіду
Прокрутка вгору