Веганські боули з кіноа та бобами
Інгредієнти:
- 1 склянка кіноа
- 1 банка чорної квасолі, зцідженої і промитої
- 1/2 склянки червоної цибулі, нарізаної кубиками
- 1/2 склянки кукурудзи
- 1/4 склянки червоної капусти, нарізаної тонкими смужками
- 1/4 склянки кінзи, порубаної (за бажанням)
- 1 авокадо, очищене і нарізане скибочками (за бажанням)
- Заправка на ваш вибір
Інструкції:
- Зваріть кіноа відповідно до інструкцій на упаковці.
- У великій мисці змішайте кіноа, чорну квасолю, червону цибулю, кукурудзу та червону капусту.
- Додайте зверху скибочки авокадо, кінзу та заправку.
Тофу скрамбл із овочами
Інгредієнти:
- 1 блок тофу, розфарбованого та нарізаного кубиками
- 1/2 склянки цибулі, нарізаної кубиками
- 1/2 склянки болгарського перцю, нарізаного кубиками
- 1/4 склянки грибів, нарізаних скибочками
- 1 столова ложка оливкової олії
- Сіль і перець за смаком
Інструкції:
- Нагрійте оливкову олію на середньому вогні у великій сковороді.
- Додайте цибулю та болгарський перець і готуйте до розмякшення.
- Додайте гриби і продовжуйте готувати ще кілька хвилин.
- Додайте тофу і готуйте, поки він не стане хрустким.
- Приправте сіллю і перцем за смаком.
Салат із сочевиці та гарбуза
Інгредієнти:
- 1 склянка зеленої сочевиці
- 1 склянка гарбуза, очищеного і нарізаного кубиками
- 1/2 склянки червоної цибулі, нарізаної кубиками
- 1/2 склянки моркви, нарізаної кубиками
- 1/4 склянки кінзи, порубаної
- 1/4 склянки мигдалю, рубаного
- Заправка на ваш вибір
Інструкції:
- Зваріть сочевицю відповідно до інструкцій на упаковці.
- Запікайте гарбуз при температурі 180°C протягом 20-25 хвилин або до мякості.
- У великій мисці змішайте сочевицю, гарбуз, червону цибулю, моркву, кінзу та мигдаль.
- Додайте заправку та добре перемішайте.
Суп із сої та овочів
Інгредієнти:
- 1 склянка сої, замоченої на ніч і зцідженої
- 1 цибулина, нарізана кубиками
- 2 моркви, нарізані кубиками
- 2 стебла селери, нарізані кубиками
- 1,5 літра овочевого бульйону
- 1/2 склянки коричневого рису
- Сіль і перець за смаком
Інструкції:
- У великому горщику обсмажте цибулю, моркву та селеру в невеликій кількості оливкової олії.
- Додайте сою, коричневий рис і овочевий бульйон.
- Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і тушкуйте протягом 45-60 хвилин або до мякості рису.
- Приправте сіллю і перцем за смаком.
Рослинні тефтелі в томатному соусі
Інгредієнти:
- 1 склянка коричневого рису
- 1 банка чорної квасолі, зцідженої і промитої
- 1/2 склянки цибулі, нарізаної кубиками
- 1/4 склянки моркви, нарізаної кубиками
- 1 яйце (за бажанням)
- Панірувальні сухарі за потреби
- 1 банка томатного соусу
- Сіль і перець за смаком
Інструкції:
- Зваріть коричневий рис відповідно до інструкцій на упаковці.
- У великій мисці змішайте рис, чорну квасолю, цибулю, моркву та яйце (якщо використовуєте).
- Сформуйте з суміші невеликі тефтелі.
- Обваляйте тефтелі в панірувальних сухарях.
- У великій сковороді нагрійте томатний соус.
- Додайте тефтелі та тушкуйте під кришкою на середньому вогні протягом 20-25 хвилин або до приготування.
- Приправте сіллю і перцем за смаком.
Білкові страви для вегетаріанців: рецепти для обіду