Як приготувати смачні салати для вегетаріанців

yak prygotuvaty smachni salaty dlya vegetariancziv

Як приготувати смачні салати для вегетаріанців

Вегетаріанство стає все більш популярним способом життя, що робить рецепти смачних і поживних вегетаріанських страв надзвичайно актуальними. Салати – чудовий спосіб отримати необхідну кількість овочів у свій раціон, а для вегетаріанців вони є одним із основних джерел різноманітних поживних речовин. У цій статті ми представимо добірку найсмачніших салатів для вегетаріанців, які порадують смаковими якостями та користю.

1. Салат із квасолею, кукурудзою та авокадо

  • Інгредієнти:
  • 1 банка консервованої чорної квасолі
  • 1 банка консервованої кукурудзи
  • 2 стиглих авокадо
  • 1 червона цибулина
  • 1/2 пучка кінзи
  • Сік 1 лайма
  • 1 столова ложка оливкової олії
  • Сіль і перець за смаком

Інструкції:

  1. Злийте квасолю та кукурудзу і ретельно промийте їх.
  2. Подрібніть кінзу і відкладіть її в сторону.
  3. Очистіть авокадо, видаліть кісточку і наріжте мякуш кубиками.
  4. Наріжте червону цибулю тонкими півкільцями.
  5. У великій мисці поєднайте квасолю, кукурудзу, авокадо, цибулю, кінзу, сік лайма, оливкову олію, сіль і перець.
  6. Перемішайте салат і подавайте охолодженим.

2. Салат із кіноа, овочами та фетою

  • Інгредієнти:
  • 1 склянка вареної кіноа
  • 1 стакан нарізаних помідорів
  • 1 стакан нарізаних огірків
  • 1/2 склянки подрібненої червоної цибулі
  • 1/2 склянки подрібненого солодкого перцю
  • 1/4 склянки подрібненої фети
  • 1/4 склянки нарізаних оливок
  • 1/4 склянки подрібненої петрушки
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 1 столова ложка винного оцту
  • Сіль і перець за смаком

Інструкції:

  1. У великій мисці поєднайте кіноа, помідори, огірки, цибулю, солодкий перець, фету, оливки та петрушку.
  2. У невеликій мисці змішайте оливкову олію та винний оцет.
  3. Полийте заправкою салат і перемішайте.
  4. Приправте сіллю і перцем за смаком і подавайте салат охолодженим або кімнатної температури.

3. Салат із печеного буряка та козячого сиру

  • Інгредієнти:
  • 4 середніх буряки
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 1/2 склянки козячого сиру
  • 1/2 склянки подрібнених волоських горіхів
  • 1/4 склянки подрібненого червоного цибулі
  • 1/4 склянки подрібненого винограду
  • 1/4 склянки подрібненої петрушки
  • 2 столові ложки бальзамічного оцту
  • Сіль і перець за смаком

Інструкції:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія.
  2. Обріжте буряки, помістіть їх у миску, полийте оливковою олією, посоліть і поперчіть.
  3. Перемішайте буряки, щоб вони були покриті олією, і викладіть їх на деко, застелене пергаментним папером.
  4. Випікайте буряки близько 45 хвилин або доки вони не стануть мякими.
  5. Дайте бурякам охолонути, а потім наріжте їх кубиками.
  6. У великій мисці поєднайте буряки, козячий сир, волоські горіхи, цибулю, виноград, петрушку, бальзамічний оцет, сіль і перець.
  7. Перемішайте салат і подавайте його кімнатної температури.

4. Листяний салат із гарбузом та горіховим соусом

  • Інгредієнти:
  • 1 головка салату Айсберг
  • 1 стакан гарбуза, очищеного від насіння і нарізаного кубиками
  • 1/2 склянки подрібнених волоських горіхів
  • 1/2 склянки подрібненого червоного цибулі
  • 1/4 склянки подрібненої петрушки
  • 1/4 склянки нарізаного фети
  • Для горіхового соусу:
  • 1/2 склянки волоських горіхів
  • 1 столова ложка оливкової олії
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • 1 чайна ложка меду
  • Сіль і перець за смаком

Інструкції:

  1. Для приготування горіхового соусу подрібніть волоські горіхи в блендері або кухонному комбайні.
  2. Додайте оливкову олію, лимонний сік, мед, сіль і перець і змішайте до однорідності.
  3. Помийте і обсушіть листя салату Айсберг.
  4. На велику тарілку викладіть листя салату, зверху розподіліть гарбуз, волоські горіхи, цибулю, петрушку і фету.
  5. Перед подачею полийте салат горіховим соусом.

5. Складний салат із брокколі, цвітної капусти та нуту

  • Інгредієнти:
  • 1 велике суцвіття брокколі
  • 1 велике суцвіття цвітної капусти
  • 1 банка консервованого нуту
  • 1/2 склянки подрібненого червоного цибулі
  • 1/4 склянки подрібненої моркви
  • 1/4 склянки подрібненого солодкого перцю
  • 1/4 склянки подрібнених солоних огірків
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 2 столові ложки лимонного соку
  • 1 чайна ложка меду
  • Сіль і перець за смаком

Інструкції:

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів Цельсія.
  2. Розділіть брокколі та цвітну капусту на невеликі суцвіття.
  3. Як приготувати смачні салати для вегетаріанців
Прокрутка вгору