Як приготувати смачні салати для вегетаріанців
Вегетаріанство стає все більш популярним способом життя, що робить рецепти смачних і поживних вегетаріанських страв надзвичайно актуальними. Салати – чудовий спосіб отримати необхідну кількість овочів у свій раціон, а для вегетаріанців вони є одним із основних джерел різноманітних поживних речовин. У цій статті ми представимо добірку найсмачніших салатів для вегетаріанців, які порадують смаковими якостями та користю.
1. Салат із квасолею, кукурудзою та авокадо
- Інгредієнти:
- 1 банка консервованої чорної квасолі
- 1 банка консервованої кукурудзи
- 2 стиглих авокадо
- 1 червона цибулина
- 1/2 пучка кінзи
- Сік 1 лайма
- 1 столова ложка оливкової олії
- Сіль і перець за смаком
Інструкції:
- Злийте квасолю та кукурудзу і ретельно промийте їх.
- Подрібніть кінзу і відкладіть її в сторону.
- Очистіть авокадо, видаліть кісточку і наріжте мякуш кубиками.
- Наріжте червону цибулю тонкими півкільцями.
- У великій мисці поєднайте квасолю, кукурудзу, авокадо, цибулю, кінзу, сік лайма, оливкову олію, сіль і перець.
- Перемішайте салат і подавайте охолодженим.
2. Салат із кіноа, овочами та фетою
- Інгредієнти:
- 1 склянка вареної кіноа
- 1 стакан нарізаних помідорів
- 1 стакан нарізаних огірків
- 1/2 склянки подрібненої червоної цибулі
- 1/2 склянки подрібненого солодкого перцю
- 1/4 склянки подрібненої фети
- 1/4 склянки нарізаних оливок
- 1/4 склянки подрібненої петрушки
- 2 столові ложки оливкової олії
- 1 столова ложка винного оцту
- Сіль і перець за смаком
Інструкції:
- У великій мисці поєднайте кіноа, помідори, огірки, цибулю, солодкий перець, фету, оливки та петрушку.
- У невеликій мисці змішайте оливкову олію та винний оцет.
- Полийте заправкою салат і перемішайте.
- Приправте сіллю і перцем за смаком і подавайте салат охолодженим або кімнатної температури.
3. Салат із печеного буряка та козячого сиру
- Інгредієнти:
- 4 середніх буряки
- 2 столові ложки оливкової олії
- 1/2 склянки козячого сиру
- 1/2 склянки подрібнених волоських горіхів
- 1/4 склянки подрібненого червоного цибулі
- 1/4 склянки подрібненого винограду
- 1/4 склянки подрібненої петрушки
- 2 столові ложки бальзамічного оцту
- Сіль і перець за смаком
Інструкції:
- Розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія.
- Обріжте буряки, помістіть їх у миску, полийте оливковою олією, посоліть і поперчіть.
- Перемішайте буряки, щоб вони були покриті олією, і викладіть їх на деко, застелене пергаментним папером.
- Випікайте буряки близько 45 хвилин або доки вони не стануть мякими.
- Дайте бурякам охолонути, а потім наріжте їх кубиками.
- У великій мисці поєднайте буряки, козячий сир, волоські горіхи, цибулю, виноград, петрушку, бальзамічний оцет, сіль і перець.
- Перемішайте салат і подавайте його кімнатної температури.
4. Листяний салат із гарбузом та горіховим соусом
- Інгредієнти:
- 1 головка салату Айсберг
- 1 стакан гарбуза, очищеного від насіння і нарізаного кубиками
- 1/2 склянки подрібнених волоських горіхів
- 1/2 склянки подрібненого червоного цибулі
- 1/4 склянки подрібненої петрушки
- 1/4 склянки нарізаного фети
- Для горіхового соусу:
- 1/2 склянки волоських горіхів
- 1 столова ложка оливкової олії
- 1 столова ложка лимонного соку
- 1 чайна ложка меду
- Сіль і перець за смаком
Інструкції:
- Для приготування горіхового соусу подрібніть волоські горіхи в блендері або кухонному комбайні.
- Додайте оливкову олію, лимонний сік, мед, сіль і перець і змішайте до однорідності.
- Помийте і обсушіть листя салату Айсберг.
- На велику тарілку викладіть листя салату, зверху розподіліть гарбуз, волоські горіхи, цибулю, петрушку і фету.
- Перед подачею полийте салат горіховим соусом.
5. Складний салат із брокколі, цвітної капусти та нуту
- Інгредієнти:
- 1 велике суцвіття брокколі
- 1 велике суцвіття цвітної капусти
- 1 банка консервованого нуту
- 1/2 склянки подрібненого червоного цибулі
- 1/4 склянки подрібненої моркви
- 1/4 склянки подрібненого солодкого перцю
- 1/4 склянки подрібнених солоних огірків
- 2 столові ложки оливкової олії
- 2 столові ложки лимонного соку
- 1 чайна ложка меду
- Сіль і перець за смаком
Інструкції:
- Розігрійте духовку до 200 градусів Цельсія.
- Розділіть брокколі та цвітну капусту на невеликі суцвіття.
- Як приготувати смачні салати для вегетаріанців