Як приготувати мафіни з шоколадною начинкою

yak prygotuvaty mafiny z shokoladnoyu nachynkoyu

Мафіни — це відмінний варіант сніданку, ланчу або перекусу, особливо коли вони мають ще й смачну шоколадну начинку. Цей покроковий рецепт допоможе вам приготувати ідеальні мафіни з шоколадною начинкою, які обовязково сподобаються всій родині.

Інгредієнти для мафінів:

  • 1 1/2 склянки борошна
  • 1 склянка цукру
  • 2 чайні ложки розпушувача
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/2 склянки вершкового масла, розмякшеного
  • 2 яйця
  • 1 склянка молока

Інгредієнти для шоколадної начинки:

  • 1/2 склянки цукру
  • 1/4 склянки какао-порошку
  • 1/4 склянки води
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту

Спосіб приготування:

Приготування мафінів:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія.
  2. Вистеліть формочки для мафінів паперовими вкладишами.
  3. У великій мисці зєднайте борошно, цукор, розпушувач і сіль.
  4. В окремій мисці збийте вершкове масло до кремоподібного стану.
  5. Додайте яйця і молоко по черзі, постійно збиваючи масу.
  6. Додайте сухі інгредієнти до вологих інгрідієнтів і збийте до утворення однорідної маси. Не перемішуйте надто довго.

Приготування шоколадної начинки:

  1. У невеликій каструлі змішайте цукор, какао-порошок і воду.
  2. Доведіть суміш до кипіння на середньому вогні, постійно помішуючи.
  3. Зменшіть вогонь і варіть протягом 1 хвилини або доки суміш не загусне.
  4. Зніміть з вогню і додайте ванільний екстракт.

Збірка мафінів:

  1. Наповніть формочки для мафінів на 2/3 тестом для мафінів.
  2. Помістіть в центр кожного мафіна 1 чайну ложку шоколадної начинки.
  3. Накрийте начинкою залишок тесту для мафінів.
  4. Випікайте мафіни протягом 20-25 хвилин або доки зубочистка, вставлена ​​в центр, не вийде чистою.
  5. Дайте мафінам охолонути у формочках протягом кількох хвилин перед тим, як вийняти їх на решітку для повного охолодження.

Поради:

  • Щоб отримати більш насичений шоколадний смак, використовуйте темний какао-порошок.
  • Якщо у вас немає паперових вкладишів для мафінів, змастіть формочки для мафінів рослинною олією.
  • Не перемішуйте тісто для мафінів надто довго, інакше мафіни можуть вийти важкими та щільними.
  • Дайте мафінам повністю охолонути, перш ніж подавати їх, щоб уникнути обгорання.

Додаткова інформація:

Мафіни з шоколадною начинкою — це класичний десерт, який сподобається людям будь-якого віку. Вони відмінно підходять для вечірок, пікніків та інших особливих випадків. Мафіни також можна заморозити до 2 місяців і розморозити, коли вони вам знадобляться. Щоб заморозити мафіни, покладіть їх на пергаментний папір на деку і заморожуйте протягом 2 годин. Після цього перекладіть мафіни в пакет для заморозки і покладіть їх у морозильник.

Поживна інформація:

Мафіни з шоколадною начинкою містять в собі:

  • Калорії: 250
  • Жири: 12 грам
  • Насичені жири: 6 грам
  • Цукор: 25 грам
  • Білок: 5 грам

Висновок:

Приготування мафінів з шоколадною начинкою — це простий і приємний процес, який дасть вам смачну і затишну випічку. Дотримуючись наведеного вище рецепту та порад, ви зможете легко створити ідеальні мафіни, які порадують вас і ваших близьких. Незалежно від того, чи ви досвідчений пекар чи новачок, ви обовязково отримаєте насолоду від приготування та вживання цих чудових ласощів.

Популярні запитання

Які інгредієнти потрібні для мафінів?

Вам знадобиться: борошно, цукор, яйця, молоко, масло, розпушувач, ванільний цукор та шоколад для начинки.

Як зробити тісто для мафінів?

Змішайте сухі інгредієнти окремо від мокрих, потім об’єднайте їх. Не перемішуйте занадто сильно, щоб мафіни були ніжними.

Як додати шоколадну начинку?

Покладіть трохи тіста у форму, потім шматочок шоколаду, і зверху накрийте рештою тіста. Слідкуйте, щоб шоколад був всередині.

Яка температура випікання мафінів?

Випікайте мафіни в розігрітій до 180°C духовці протягом 20-25 хвилин, або до золотистого кольору.

Як перевірити готовність мафінів?

Вставте зубочистку в центр мафіна. Якщо вона вийде чистою, мафіни готові. Якщо ні – печіть ще кілька хвилин.

Чи можна використовувати інший шоколад?

Так, можна використовувати будь-який шоколад, який вам подобається: молочний, чорний, білий або шоколадні краплі.

Як довго зберігати мафіни?

Зберігайте мафіни в герметичному контейнері при кімнатній температурі до 3 днів. Можна також заморозити їх.

Як приготувати мафіни з шоколадною начинкою
Прокрутка вгору