Перехід на веганське харчування не повинен бути складним завданням, особливо коли є доступ до безлічі смачних та поживних рецептів, які сподобаються всій родині. Ось добірка веганських рецептів на кожен день, які порадують смаковим різноманіттям та користю.
Сніданок
-
Вівсяна каша з фруктами та горіхами
1 склянка вівсяних пластівців, 2 склянки води або рослинного молока, 1 банан, 1/4 склянки полуниці, 1/4 склянки волоських горіхів.
-
Веганські панкейки
1 склянка борошна, 1 чайна ложка розпушувача, 1/2 чайної ложки харчової соди, 1 столова ложка цукру, 1 склянка рослинного молока, 1 столова ложка олії.
-
Смузі з ягодами та шпинатом
1 склянка заморожених ягід (наприклад, полуниця, чорниця), 1 склянка шпинату, 1 столова ложка горіхової олії, 1/2 склянки води.
Обід
-
Салат із квасолею та овочами
1 банка квасолі, промитої та злитої, 1/2 склянки кукурудзи, 1/2 склянки дрібно нарізаної червоної цибулі, 1/2 склянки нарізаного болгарського перцю, 1/4 склянки нарізаного огірка, 1/4 склянки нарізаної моркви.
-
Веганський суп з лінз
1 склянка лінз, промитих і перебраних, 4 склянки овочевого бульйону, 1 морква, нарізана шматочками, 1 стебло селери, нарізане, 1 цибулина, нарізана кубиками.
-
Бургери з нуту
1 банка нуту, злитого і промитого, 1/2 склянки вівсяних пластівців, 1/4 склянки нарізаної цибулі, 2 зубчики часнику, спеції за смаком.
Вечеря
-
Паста з овочевим соусом
500 грам макаронів, 1 склянка томатного соусу, 1/2 склянки нарізаних грибів, 1/4 склянки нарізаного болгарського перцю, 1/4 склянки нарізаної цибулі.
-
Смажений тофу з овочами
1 блок тофу, нарізаний кубиками, 1/2 склянки нарізаного болгарського перцю, 1/2 склянки нарізаної цибулі, 1/4 склянки соєвого соусу, 1/4 склянки води.
-
Веганські тако
12 штук кукурудзяних тортиль, 1 банка чорної квасолі, промитої і злитої, 1/2 склянки нарізаної цибулі, 1/4 склянки нарізаного болгарського перцю, 1/4 склянки соусу сальса.
Перекуси
-
Фруктовий салат
Наріжте улюблені сезонні фрукти (наприклад, яблука, банани, полуницю).
-
Овочеві палички з гумусом
Наріжте овочі (моркву, селера, огірок) паличками і подайте з веганським гумусом.
-
Горіхи та насіння
Горіхи та насіння, такі як мигдаль, кешю, гарбузове та соняшникове, є поживними перекусами.
Корисні поради
- Використовуйте різноманітність фруктів, овочів, цільного зерна та бобових, щоб забезпечити різноманітне харчування.
- Додайте трави та спеції, щоб додати смаку стравам.
- Заморозьте надлишки їжі для майбутніх прийомів їжі.
- Консультуйтесь з лікарем або зареєстрованим дієтологом, щоб переконатися, що ваше веганське харчування відповідає вашим індивідуальним потребам.
Перехід на веганську дієту може стати захопливою подорожжю, наповненою смачними та поживними стравами. Спробуйте ці рецепти і переконайтесь самі, що веганське харчування може бути не тільки здоровим, але й дуже смачним.