Топ-5 веганських рецептів на кожен день

top 5 veganskyh reczeptiv na kozhen den

Веганська дієта, яка виключає споживання продуктів тваринного походження, стає дедалі популярнішою завдяки своїм перевагам для здоровя, захисту навколишнього середовища та гуманності. Безліч смачних і поживних веганських рецептів робить перехід на дієту без тварин легким і приємним. У цій статті ми розглянемо пять універсальних веганських рецептів, які підходять для щоденного харчування.

1. Смажена цвітна капуста в томатному соусі

Страва на 4 порції

Інгредієнти:

  • 1 велика цвітна капуста, розрізана на невеликі суцвіття
  • 1/4 склянки оливкової олії
  • 1 цибулина, дрібно нарізана
  • 2 зубчики часнику, подрібнені
  • 1 банка (14 унцій) томатного пюре
  • 1 ст. ложка томатної пасти
  • 1 ч. ложка сушеного орегано
  • 1/2 ч. ложки сушеного базиліка
  • 1/4 ч. ложки солі
  • 1/4 ч. ложки чорного меленого перцю

Інструкції:

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів за Цельсієм.
  2. У великій мисці змішайте цвітну капусту, оливкову олію, сіль і перець.
  3. Розкладіть цвітну капусту на деку, застеленому пергаментом.
  4. Випікайте приблизно 15-20 хвилин, або доки капуста не стане мякою і злегка підрумяниться.
  5. Поки цвітна капуста печеться, у великій сковороді розігрійте оливкову олію.
  6. Обсмажте цибулю до прозорості, потім додайте часник і готуйте ще 1 хвилину.
  7. Додайте томатне пюре, томатну пасту, орегано, базилік, сіль і перець. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте 10 хвилин.
  8. Зєднайте смажену цвітну капусту з томатним соусом і подавайте гарячим.

2. Веганські бургери з квасолі

Страва на 4 бургери

Інгредієнти:

  • 1 банка (15 унцій) чорної квасолі, промитої і процідженої
  • 1/2 склянки вівсяних пластівців
  • 1/4 склянки подрібненого волоського горіха
  • 1/4 склянки нарізаної цибулі
  • 2 зубчики часнику, подрібнені
  • 1 ч. ложка сушеного орегано
  • 1/2 ч. ложки сушеного базиліка
  • 1/4 ч. ложки солі
  • 1/4 ч. ложки чорного меленого перцю

Інструкції:

  1. У великій мисці розімніть квасолю виделкою.
  2. Додайте вівсяні пластівці, волоські горіхи, цибулю, часник, орегано, базилік, сіль і перець. Добре перемішайте.
  3. Сформуйте з суміші 4 бургери.
  4. Обсмажте бургери на сковороді з антипригарним покриттям на середньому вогні, по 5-7 хвилин на кожній стороні, або доки бургери не стануть золотистими і підрумяненими.
  5. Подавайте бургери з улюбленими соусами і овочами.

3. Веганське каррі з нуту

Страва на 4 порції

Інгредієнти:

  • 1 банка (15 унцій) нуту, промитого і процідженого
  • 1 велика цибулина, нарізана
  • 2 зубчики часнику, подрібнені
  • 1 болгарський перець, нарізаний кубиками
  • 1 морквина, нарізана кубиками
  • 1 стебло селери, нарізане
  • 1 ч. ложка сушеного карі
  • 1/2 ч. ложки сушеного коріандру
  • 1/4 ч. ложки сушеного куркуми
  • 1 банка (14 унцій) томатного пюре
  • 1 банка (13 унцій) кокосового молока
  • 1/4 склянки подрібненої свіжої кінзи

Інструкції:

  1. У великій каструлі обсмажте цибулю, часник, болгарський перець, моркву і селеру на середньому вогні, поки овочі не стануть мякими.
  2. Додайте карі, коріандр і куркуму і готуйте ще 1 хвилину.
  3. Додайте нут, томатне пюре і кокосове молоко. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте 15 хвилин, або доки соус не загусне.
  4. Приправте сіллю і перцем за смаком.
  5. Перед подачею посипте каррі свіжою кінзою.

4. Веганська паста з соусом песто

Страва на 4 порції

Інгреn

Топ-5 веганських рецептів на кожен день

Прокрутка вгору