Смачні рецепти з бобових для всієї сім’ї

smachni reczepty z bobovyh dlya vsiyeyi simyi

Інструкції:

1. Класичний хумус

  1. Злийте і промийте нут.
  2. Додайте нут, тахіні, часник, лимонний сік, оливкову олію, сіль і перець в кухонний комбайн.
  3. Змішайте до утворення однорідної пасти.
  4. Прикрасьте оливковою олією та паприкою.

2. Мексиканський суп з чорної квасолі

  1. У великій каструлі обсмажте цибулю до прозорості. Додайте часник і зелений перець і готуйте ще протягом 1 хвилини.
  2. Додайте помідори, кмин, порошок чилі, сіль і чорний перець. Доведіть до кипіння.
  3. Зменшіть вогонь, додайте чорну квасолю і курячий бульйон. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні протягом 30 хвилин.
  4. Додайте кукурудзу і варите ще 10 хвилин.
  5. Зніміть з вогню і дайте настоятися протягом 15 хвилин.
  6. При подачі прикрасьте авокадо, червоною цибулею та соком лайма.

3. Вегетаріанське каррі з сочевицею

  1. Промийте сочевицю.
  2. У великій каструлі обсмажте цибулю, часник і імбир на олії.
  3. Додайте порошок каррі і куркуму і готуйте ще протягом 1 хвилини.
  4. Додайте помідори, овочевий бульйон, кокосове молоко, моркву і селера. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні протягом 30 хвилин, або поки сочевиця не стане мякою.
  5. Приправте сіллю і перцем за смаком.
  6. При подачі посипте свіжою кінзою.

4. Салат із консервованого горошку та мяти

  1. Злийте і промийте горошок.
  2. У великій мисці змішайте горошок, мяту, цибулю, пармезан, оливкову олію і білий винний оцет.
  3. Приправте сіллю і перцем за смаком.
  4. Дайте настоятися протягом 30 хвилин перед подачею.

5. Суп з квасолі і овочів

  1. Промийте і замочіть квасолю на ніч.
  2. Злийте воду і промийте квасолю.
  3. У великій каструлі обсмажте цибулю, часник, моркву і селера.
  4. Додайте квасолю, помідори і бульйон. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні протягом 1-2 годин, або поки квасоля не стане мякою.
  5. Додайте картоплю і варіть ще 30 хвилин, або поки картопля не буде мякою.
  6. Приправте сіллю і перцем за смаком.
  7. Дайте настоятися протягом 30 хвилин перед подачею.

Користь бобових для здоровя

  • Багаті білком: Бобові є відмінним джерелом рослинного білка.
  • Високий вміст клітковини: Бобові багаті клітковиною, яка допомагає регулювати травлення, підтримувати здоровя кишечника і знижувати рівень холестерину.
  • Багаті вітамінами і мінералами: Бобові містять різні вітаміни і мінерали, такі як залізо, цинк, фолієва кислота і магній.
  • Знижують ризик хронічних захворювань: Дослідження показали, що споживання бобових може знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу і деяких видів раку.
Смачні рецепти з бобових для всієї сім’ї
Прокрутка вгору