Інструкції:
1. Класичний хумус
- Злийте і промийте нут.
- Додайте нут, тахіні, часник, лимонний сік, оливкову олію, сіль і перець в кухонний комбайн.
- Змішайте до утворення однорідної пасти.
- Прикрасьте оливковою олією та паприкою.
2. Мексиканський суп з чорної квасолі
- У великій каструлі обсмажте цибулю до прозорості. Додайте часник і зелений перець і готуйте ще протягом 1 хвилини.
- Додайте помідори, кмин, порошок чилі, сіль і чорний перець. Доведіть до кипіння.
- Зменшіть вогонь, додайте чорну квасолю і курячий бульйон. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні протягом 30 хвилин.
- Додайте кукурудзу і варите ще 10 хвилин.
- Зніміть з вогню і дайте настоятися протягом 15 хвилин.
- При подачі прикрасьте авокадо, червоною цибулею та соком лайма.
3. Вегетаріанське каррі з сочевицею
- Промийте сочевицю.
- У великій каструлі обсмажте цибулю, часник і імбир на олії.
- Додайте порошок каррі і куркуму і готуйте ще протягом 1 хвилини.
- Додайте помідори, овочевий бульйон, кокосове молоко, моркву і селера. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні протягом 30 хвилин, або поки сочевиця не стане мякою.
- Приправте сіллю і перцем за смаком.
- При подачі посипте свіжою кінзою.
4. Салат із консервованого горошку та мяти
- Злийте і промийте горошок.
- У великій мисці змішайте горошок, мяту, цибулю, пармезан, оливкову олію і білий винний оцет.
- Приправте сіллю і перцем за смаком.
- Дайте настоятися протягом 30 хвилин перед подачею.
5. Суп з квасолі і овочів
- Промийте і замочіть квасолю на ніч.
- Злийте воду і промийте квасолю.
- У великій каструлі обсмажте цибулю, часник, моркву і селера.
- Додайте квасолю, помідори і бульйон. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні протягом 1-2 годин, або поки квасоля не стане мякою.
- Додайте картоплю і варіть ще 30 хвилин, або поки картопля не буде мякою.
- Приправте сіллю і перцем за смаком.
- Дайте настоятися протягом 30 хвилин перед подачею.
Користь бобових для здоровя
- Багаті білком: Бобові є відмінним джерелом рослинного білка.
- Високий вміст клітковини: Бобові багаті клітковиною, яка допомагає регулювати травлення, підтримувати здоровя кишечника і знижувати рівень холестерину.
- Багаті вітамінами і мінералами: Бобові містять різні вітаміни і мінерали, такі як залізо, цинк, фолієва кислота і магній.
- Знижують ризик хронічних захворювань: Дослідження показали, що споживання бобових може знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу і деяких видів раку.
Смачні рецепти з бобових для всієї сім’ї