Смачні та корисні солодощі є невідємною частиною дитячого раціону. Пропонуємо вашій увазі добірку рецептів солодощів, які припадуть до смаку дітям різного віку.
Печиво з вівсяних пластівців
- 1 склянка вівсяних пластівців
- 1 склянка борошна
- 1/2 склянки цукру
- 1 чайна ложка розпушувача
- 1/2 чайної ложки соди
- 1/2 чайної ложки солі
- 1 яйце
- 1/2 склянки молока
- 1/4 склянки вершкового масла, розмякшеного
Змішайте всі сухі інгредієнти в одній мисці. В іншій мисці збийте яйце, молоко та вершкове масло. Додайте вологі інгредієнти до сухих інгредієнтів і добре перемішайте. Викладіть тісто ложкою на застелений пергаментним папером деко. Випікайте при температурі 175 градусів протягом 10-12 хвилин.
Бананові мафіни
- 2 стиглих банана
- 1 склянка борошна
- 1/2 склянки цукру
- 1 чайна ложка розпушувача
- 1/2 чайної ложки соди
- 1/2 чайної ложки солі
- 1 яйце
- 1/2 склянки молока
- 1/4 склянки вершкового масла, розмякшеного
Розімніть банани виделкою. Змішайте всі сухі інгредієнти в одній мисці. В іншій мисці збийте яйце, молоко та вершкове масло. Додайте вологі інгредієнти до сухих інгредієнтів і добре перемішайте. Додайте банани і перемішайте. Викладіть тісто у формочки для мафінів. Випікайте при температурі 175 градусів протягом 20-25 хвилин.
Шоколадні трюфелі
- 1 склянка чорного шоколаду, дрібно нарізаного
- 1/2 склянки вершків
- 1 столова ложка какао-порошку
Розтопіть шоколад на водяній бані. Додайте вершки і перемішайте. Накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник на 2 години. Збийте охолоджену суміш міксером до однорідного стану. Сформуйте кульки і обваляйте їх у какао-порошку. Поставте в холодильник на 30 хвилин перед подачею.
Домашнє морозиво
- 2 склянки молока
- 1 склянка цукру
- 1/2 склянки подрібнених фруктів (на вибір)
Змішайте молоко, цукор і фрукти в блендері або кухонному комбайні. Перелийте суміш у заморожувальну форму. Заморожуйте протягом 6 годин або до повного затвердіння. Щоб отримати більш кремову консистенцію, періодично перемішуйте морозиво під час заморожування.
Смузі з ягодами
- 1 склянка заморожених ягід (на вибір)
- 1 склянка молока або йогурту
- 1/2 банана
- 1 столова ложка меду (необовязково)
Змішайте всі інгредієнти в блендері або кухонному комбайні до отримання однорідної консистенції. Насолоджуйтесь смачним і корисним смузі на сніданок або перекус.
Корисні поради
- Заохочуйте дітей брати участь у приготуванні солодощів. Це розвиває їх кулінарні навички та допомагає їм розвивати здорові харчові звички.
- Використовуйте натуральні підсолоджувачі, такі як мед або кленовий сироп, замість рафінованого цукру.
- Не переїдайте солодощами. Вживайте їх у помірних кількостях як частину збалансованого раціону.
- Зберігайте солодощі в холодильнику, щоб вони залишалися свіжими та смачними.
- Дітям до 2 років не рекомендується давати солодощі.
Смачного!