Пироги з сиром: смачний та легкий десерт вдома

pyrogy z syrom smachnyj ta legkyj desert vdoma

Вступ

Пироги з сиром – це класичний десерт, який користується популярністю вже багато століть. Їх мяка та пухнаста текстура, в поєднанні з ніжним сирним смаком, робить їх ідеальним частуванням для будь-якої нагоди. На щастя, приготувати пироги з сиром вдома простіше, ніж ви можете собі уявити. Цей покроковий посібник проведе вас через весь процес, забезпечуючи смачними та легкими результатами.

Інгредієнти для тіста

  • 3 склянки (360 г) борошна універсального призначення
  • 1 чайна ложка (6 г) сухих дріжджів
  • 1/2 склянки (120 мл) теплого молока (105-115°F або 40-46°C)
  • 1/4 склянки (50 г) цукру
  • 1/2 чайної ложки (3 г) солі
  • 1/2 склянки (120 г) вершкового масла, помякшеного

Інгредієнти для начинки

  • 1 фунт (450 г) сиру рикотта
  • 1 стакан (200 г) цукру
  • 1 велике яйце
  • 2 столові ложки (30 мл) борошна універсального призначення
  • 1/2 чайної ложки (3 г) ванільного екстракту
  • Цедра 1 лимона

Інструкції

Приготуйте тісто

  1. У великій мисці зєднайте борошно, дріжджі, тепле молоко, цукор та сіль. Перемішайте, щоб утворилася груба суміш.
  2. Додайте вершкове масло і вимішуйте тісто протягом 5-7 хвилин, або доти, доки воно не стане гладким та еластичним.
  3. Сформуйте з тіста кулю, покладіть в змащену маслом миску, накрийте плівкою і поставте в тепле місце підніматися на 1 годину, або доки тісто не збільшиться вдвічі.

Приготуйте начинку

  1. У великій мисці зєднайте сир рикотта, цукор, яйце, борошно, ванільний екстракт та цедру лимона. Перемішуйте до утворення гладкої та однорідної начинки.

Сформуйте пироги

  1. Обминаючи тісто, розділіть його на 12 рівних частин.
  2. Розкачайте кожну частину в овал товщиною близько 1/4 дюйма (6 мм).
  3. Викладіть на середину кожного овалу приблизно 2 столові ложки начинки.
  4. Складіть овал навпіл, щоб утворився напівкруглий пиріг. Защипніть краї, щоб закрити начинку.

Випікайте пироги

  1. Розкладіть пироги на застеленому пергаментом деку для випічки.
  2. Злегка змастіть їх збитим яйцем і посипте цукром.
  3. Випікайте в розігрітій до 375°F (190°C) духовці протягом 15-20 хвилин, або доки пироги не стануть золотисто-коричневими.

Остудіть та подавайте

  1. Вийміть пироги з духовки і дайте їм трохи охолонути на деку для випічки.
  2. Потім перекладіть на решітку, щоб повністю охолодити.
  3. Подавайте пироги з сиром теплими або холодними, за бажанням з ягодами, фруктами чи збитими вершками.

Корисні поради

  • Для отримання більш солодких пирогів збільште кількість цукру в начинці.
  • Для більш ніжної текстури додайте в тісто столову ложку молока або води.
  • Якщо у вас немає сиру рикотта, ви можете використовувати замість нього сир маскарпоне або фермерський сир.
  • Заморозьте пироги, що залишилися, до місяця. Щоб розморозити, вийміть їх з морозильника за кілька годин до подачі.

Смачного та доброго вам апетиту!

Пироги з сиром: смачний та легкий десерт вдома
Прокрутка вгору