Вступ
Пироги з сиром – це класичний десерт, який користується популярністю вже багато століть. Їх мяка та пухнаста текстура, в поєднанні з ніжним сирним смаком, робить їх ідеальним частуванням для будь-якої нагоди. На щастя, приготувати пироги з сиром вдома простіше, ніж ви можете собі уявити. Цей покроковий посібник проведе вас через весь процес, забезпечуючи смачними та легкими результатами.
Інгредієнти для тіста
- 3 склянки (360 г) борошна універсального призначення
- 1 чайна ложка (6 г) сухих дріжджів
- 1/2 склянки (120 мл) теплого молока (105-115°F або 40-46°C)
- 1/4 склянки (50 г) цукру
- 1/2 чайної ложки (3 г) солі
- 1/2 склянки (120 г) вершкового масла, помякшеного
Інгредієнти для начинки
- 1 фунт (450 г) сиру рикотта
- 1 стакан (200 г) цукру
- 1 велике яйце
- 2 столові ложки (30 мл) борошна універсального призначення
- 1/2 чайної ложки (3 г) ванільного екстракту
- Цедра 1 лимона
Інструкції
Приготуйте тісто
- У великій мисці зєднайте борошно, дріжджі, тепле молоко, цукор та сіль. Перемішайте, щоб утворилася груба суміш.
- Додайте вершкове масло і вимішуйте тісто протягом 5-7 хвилин, або доти, доки воно не стане гладким та еластичним.
- Сформуйте з тіста кулю, покладіть в змащену маслом миску, накрийте плівкою і поставте в тепле місце підніматися на 1 годину, або доки тісто не збільшиться вдвічі.
Приготуйте начинку
- У великій мисці зєднайте сир рикотта, цукор, яйце, борошно, ванільний екстракт та цедру лимона. Перемішуйте до утворення гладкої та однорідної начинки.
Сформуйте пироги
- Обминаючи тісто, розділіть його на 12 рівних частин.
- Розкачайте кожну частину в овал товщиною близько 1/4 дюйма (6 мм).
- Викладіть на середину кожного овалу приблизно 2 столові ложки начинки.
- Складіть овал навпіл, щоб утворився напівкруглий пиріг. Защипніть краї, щоб закрити начинку.
Випікайте пироги
- Розкладіть пироги на застеленому пергаментом деку для випічки.
- Злегка змастіть їх збитим яйцем і посипте цукром.
- Випікайте в розігрітій до 375°F (190°C) духовці протягом 15-20 хвилин, або доки пироги не стануть золотисто-коричневими.
Остудіть та подавайте
- Вийміть пироги з духовки і дайте їм трохи охолонути на деку для випічки.
- Потім перекладіть на решітку, щоб повністю охолодити.
- Подавайте пироги з сиром теплими або холодними, за бажанням з ягодами, фруктами чи збитими вершками.
Корисні поради
- Для отримання більш солодких пирогів збільште кількість цукру в начинці.
- Для більш ніжної текстури додайте в тісто столову ложку молока або води.
- Якщо у вас немає сиру рикотта, ви можете використовувати замість нього сир маскарпоне або фермерський сир.
- Заморозьте пироги, що залишилися, до місяця. Щоб розморозити, вийміть їх з морозильника за кілька годин до подачі.
Смачного та доброго вам апетиту!
Пироги з сиром: смачний та легкий десерт вдома