Прості рецепти для вегетаріанської кухні

prosti reczepty dlya vegetarianskoyi kuhni

Вегетаріанська кухня – це чудовий спосіб насолодитися поживною та різноманітною їжею, яка приносить користь як здоров’ю, так і довкіллю. Вегетаріанський раціон зазвичай складається з фруктів, овочів, бобових, горіхів та цільного зерна. Він може задовольнити потреби в поживних речовинах на всіх етапах життя.

Переваги вегетаріанської кухні

  • Зниження ризику хронічних захворювань: Вегетаріанський раціон пов’язаний з нижчим ризиком серцево-судинних захворювань, інсульту, діабету 2 типу та деяких видів раку.
  • Поліпшення здоров’я серця: Вегетаріанські дієти часто багаті клітковиною, калієм та антиоксидантами, що сприяє підтримці здоров’я серця.
  • Підтримка здоров’я кишечника: Високий вміст клітковини у вегетаріанській кухні сприяє здоров’ю кишечника, регулюючи травлення та підтримуючи здорову мікрофлору.
  • Зниження ваги: Вегетаріанська їжа зазвичай має низьку калорійність і високий вміст клітковини, що сприяє насиченню та зниженню споживання калорій.
  • Захист довкілля: Виробництво тваринницької продукції значно впливає на навколишнє середовище. Вегетаріанська дієта допомагає знизити викиди парникових газів, забруднення води та використання землі.

Прості вегетаріанські рецепти

1. Вегетаріанський чилі

  • Інгредієнти:n
    1. 1 велика цибуля, нарізана
    2. 2 болгарських перці, нарізаних
    3. 3 зубчики часнику, подрібнених
    4. 1 (28 унцій) банка консервованих томатів
    5. 1 (15 унцій) банка чорної квасолі, злита і промита
    6. 1 (15 унцій) банка червоної квасолі, злита і промита
    7. 1 (15 унцій) банка кукурудзи, злита і промита
    8. 1 ложка тмину
    9. 1 ложка порошку чилі
    10. Сіль і перець за смаком
  1. Обсмажте цибулю, болгарський перець і часник на олії до м’якості.
  2. Додайте томати, чорну квасолю, червону квасолю, кукурудзу, тмин, порошок чилі, сіль і перець.
  3. Доведіть до кипіння, потім зменште вогонь і тушкуйте протягом 30-45 хвилин.
  4. Подавайте з рисом або тортильями.

2. Вегетаріанська лазанья

  • Інгредієнти:n
    1. 1 пакет (12 унцій) лазаньєвих листів
    2. 1 (28 унцій) банка соусу маринара
    3. 1 (15 унцій) банка рикотти
    4. 1 (15 унцій) банка шпинату, злита і подрібнена
    5. 1 (15 унцій) банка грибів, злита і нарізана
    6. 1/2 склянки тертого сиру моцарелла
  1. Розігрійте духовку до 375 градусів за Фаренгейтом (190 градусів за Цельсієм).
  2. У великій каструлі накрийте лазаньєві листи соусом маринара.
  3. Змішайте рикотту, шпинат і гриби.
  4. Викладіть половину суміші рикотти на лазаньєві листи.
  5. Зверху викладіть половину соусу маринара.
  6. Повторіть шари.
  7. Посипте сиром моцарелла.
  8. Випікайте протягом 30-45 хвилин або до готовності.
  9. Дайте постояти протягом 10 хвилин перед подачею.

3. Вегетаріанські тако

  • Інгредієнти:n
    1. 1 пакет (12 унцій) тортильє для тако
    2. 1 (15 унцій) банка квасолі, злита і промита
    3. 1 (15 унцій) банка кукурудзи, злита і промита
    4. 1 болгарський перець, нарізаний
    5. 1/2 цибулини, нарізаної
    6. 1/4 склянки нарізаного коріандру
    7. Лимонні часточки
  1. Розігрійте тортилії для тако в мікрохвильовій печі або на сковороді.
  2. У великій мисці з’єднайте квасолю, кукурудзу, болгарський перець, цибулю та коріандр.
  3. Наповніть тортилії для тако начинкою.
  4. Подавайте з лимонними часточками.

4. Вегетаріанський плов

  • Інгредієнти:n
    1. 2 склянки бурого рису
    2. 3 склянки овочевого бульйону
    3. 1 цибуля, нарізана
    4. 2 моркви, нарізані
    5. 1 стебло селери, нарізаний
    6. 1 (15 унцій) банка горошку, злита і промита
    7. 1 склянка замороженої моркви
    8. 1 ложка каррі
    9. Сіль і перець за смаком
  1. У великій каструлі доведіть до кипіння овочевий бульйон.
  2. Додайте рис, цибулю, моркву, селеру і тушкуйте протягом 5 хвилин.
  3. Додайте горошок, моркву, каррі, сіль і перець.
  4. Зменште вогонь і тушкуйте протягом 18-20 хвилин або доки рис не стане м’яким і рідина не вбереться.
  5. Дайте постояти протягом 5 хвилин перед подачею.

5. Вегетаріанський пастуший пиріг

  • Інгредієнти:n
    1. 1,5 фунта картоплі, очищених і нарізаних
    2. 1/2 склянки молока
    3. 1/4 склянки вершкового масла
    4. 1 цибуля, нарізана
    5. 2 зубчики часнику, подрібнених
    6. 1 фунт грибів, нарізаних
    7. 1 (15 унцій) банка сочевиці, злита і промита
    8. 1 склянка овочевого бульйону
    9. 2 ложки томатної пасти
    10. 1 ложка вустерширського соусу
  • Прості рецепти для вегетаріанської кухні
Прокрутка вгору