Інгредієнти для морозива:
- 1 склянка жирних вершків
- 1 склянка молока
- 1/2 склянки цукру
- 1/4 склянки кукурудзяного крохмалю
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
Інгредієнти для карамелі:
- 1 склянка цукру
- 1/4 склянки води
- 1/4 склянки вершків
- 1 столова ложка вершкового масла
Інструкції:
Приготування морозива:
1. Збийте вершки до мяких піків.n2. У окремій мисці збийте молоко, цукор і кукурудзяний крохмаль до однорідної маси.n3. Поставте суміш на середній вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи.n4. Варіть на повільному вогні протягом 1-2 хвилин, або поки суміш не загусне.n5. Зніміть з вогню і дайте охолонути.n6. Додайте ванільний екстракт.n7. Введіть збиті вершки в заварну суміш і ретельно перемішайте.
Приготування карамелі:
1. У каструлі з товстим дном змішайте цукор і воду.n2. Варіть на середньому вогні, помішуючи, поки цукор не розтане і не набуде золотистого кольору.n3. Додайте вершки (увага, буде бурлити!) і варіть, постійно помішуючи, протягом 1-2 хвилин.n4. Зніміть з вогню і додайте вершкове масло. Перемішайте до однорідності.
Збирання морозива з карамеллю:
1. Викладіть половину морозива в форму для морозива.n2. Полийте карамеллю поверх морозива.n3. Викладіть решту морозива і розрівняйте.n4. Накрийте фольгою або харчовою плівкою і заморожуйте протягом щонайменше 4 годин, або до застигання.
Подача морозива:
Подавайте морозиво з карамеллю у вафельних ріжках, піалах або креманках. Можна додати додаткову карамель, посипати горіхами або шоколадними крихтами за смаком.
Корисні поради:
- Використовуйте жирні вершки (не менше 30%) для отримання більш кремової текстури.
- Не переварюйте карамель, інакше вона стане гіркою.
- Для більш насиченого смаку карамелі можна додати спеції, такі як кориця або мускатний горіх.
- Зберігайте морозиво в замороженому вигляді до 2 тижнів.