Морозиво з карамеллю: смачний рецепт для літа

morozyvo z karamellyu smachnyj reczept dlya lita

Інгредієнти для морозива:

  • 1 склянка жирних вершків
  • 1 склянка молока
  • 1/2 склянки цукру
  • 1/4 склянки кукурудзяного крохмалю
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту

Інгредієнти для карамелі:

  • 1 склянка цукру
  • 1/4 склянки води
  • 1/4 склянки вершків
  • 1 столова ложка вершкового масла

Інструкції:

Приготування морозива:

1. Збийте вершки до мяких піків.n2. У окремій мисці збийте молоко, цукор і кукурудзяний крохмаль до однорідної маси.n3. Поставте суміш на середній вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи.n4. Варіть на повільному вогні протягом 1-2 хвилин, або поки суміш не загусне.n5. Зніміть з вогню і дайте охолонути.n6. Додайте ванільний екстракт.n7. Введіть збиті вершки в заварну суміш і ретельно перемішайте.

Приготування карамелі:

1. У каструлі з товстим дном змішайте цукор і воду.n2. Варіть на середньому вогні, помішуючи, поки цукор не розтане і не набуде золотистого кольору.n3. Додайте вершки (увага, буде бурлити!) і варіть, постійно помішуючи, протягом 1-2 хвилин.n4. Зніміть з вогню і додайте вершкове масло. Перемішайте до однорідності.

Збирання морозива з карамеллю:

1. Викладіть половину морозива в форму для морозива.n2. Полийте карамеллю поверх морозива.n3. Викладіть решту морозива і розрівняйте.n4. Накрийте фольгою або харчовою плівкою і заморожуйте протягом щонайменше 4 годин, або до застигання.

Подача морозива:

Подавайте морозиво з карамеллю у вафельних ріжках, піалах або креманках. Можна додати додаткову карамель, посипати горіхами або шоколадними крихтами за смаком.

Корисні поради:

  • Використовуйте жирні вершки (не менше 30%) для отримання більш кремової текстури.
  • Не переварюйте карамель, інакше вона стане гіркою.
  • Для більш насиченого смаку карамелі можна додати спеції, такі як кориця або мускатний горіх.
  • Зберігайте морозиво в замороженому вигляді до 2 тижнів.
Морозиво з карамеллю: смачний рецепт для літа
Прокрутка вгору