Літо – ідеальна пора року, щоб насолодитися свіжими та смачними фруктами. А що може бути краще, ніж охолодне та освіжаюче морозиво з домашніх фруктів у спекотний літній день?
Фруктовий сорбет
- 1 літр свіжих фруктів (будь-якого сорту)
- 1 склянка цукру
- 1 склянка води
Інструкції
- Вимийте і очистіть фрукти від кісточок і шкірки.
- Пюруйте фрукти в блендері або кухонному комбайні до отримання однорідної маси.
- Перелийте пюре у велику миску і додайте цукор і воду. Добре перемішайте, поки цукор не розчиниться.
- Перелийте суміш у контейнер, придатний для заморожування, і поставте в морозилку на 4-6 годин або до застигання.
- Після застигання вийміть сорбет з морозилки і збийте його міксером до отримання кремової консистенції.
- Поверніть сорбет в контейнер і заморожуйте ще 2-3 години.
Морозиво з заморожених фруктів
- 2 склянки заморожених фруктів (будь-якого сорту)
- 1 столова ложка молока або вершків
- 1 столова ложка меду або цукру (необовязково)
Інструкції
- Змішайте всі інгредієнти в блендері або кухонному комбайні.
- Збивайте до отримання однорідної та кремової консистенції.
- Морозиво готове до вживання.
Фруктовий йогурт-морозиво
- 1 стакан натурального йогурту
- 1 стакан заморожених фруктів (будь-якого сорту)
- 1 столова ложка меду або цукру (необовязково)
Інструкції
- Змішайте всі інгредієнти в блендері або кухонному комбайні.
- Збивайте до отримання однорідної та кремової консистенції.
- Морозиво готове до вживання.
Фруктове ескімо
- 1 стакан фруктового пюре (будь-якого сорту)
- 1 столова ложка меду або цукру (необовязково)
- Палочки для ескімо
Інструкції
- У великій мисці змішайте фруктове пюре та мед або цукор (якщо використовуєте).
- Розлийте суміш у форми для ескімо.
- Вставте палички для ескімо в кожну форму.
- Поставте форми в морозилку на 4-6 годин або до застигання.
- Готові ескімо вийміть з форм і насолоджуйтеся.
Корисні поради
- Для отримання більш кремової консистенції морозива, попередньо заморозьте фрукти перед приготуванням.
- Якщо у вас немає блендера або кухонного комбайна, розімніть фрукти вилкою або картоплемялкою.
- Додайте улюблені горіхи, насіння або спеції для додаткового смаку та текстури.
- Прикрасьте морозиво свіжими ягодами, шоколадною стружкою або карамельним соусом.
- Зберігайте домашнє морозиво з фруктів у морозильній камері до 2 тижнів.
Ідеї для приготування домашнього морозива з фруктів