Фруктові пироги: найкращі рецепти для літа

fruktovi pyrogy najkrashhi reczepty dlya lita

Літо — пора соковитих і ароматних фруктів. Саме час побалувати себе та близьких смачними та корисними фруктовими пирогами.

Яблучно-коричний пиріг

Інгредієнти:

  • 1 кг яблук
  • 1 склянка цукру
  • 1 чайна ложка кориці
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • 1/2 склянки борошна
  • 1/2 склянки вершкового масла

Приготування:

  1. Яблука очистити, нарізати тонкими скибочками та скропити лимонним соком.
  2. У мисці зєднати цукор, корицю та борошно.
  3. У змащену маслом форму викласти яблука, посипати сухою сумішшю.
  4. Масло натерти на великій тертці та посипати ним пиріг.
  5. Випікати при температурі 180°C протягом 45-50 хвилин.

Фруктовий коблер

Інгредієнти:

  • 1 кг фруктів (будь-яких, на ваш смак)
  • 1/2 склянки цукру
  • 1/4 склянки борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 1/2 склянки вершкового масла, холодного та нарізаного кубиками
  • 1/2 склянки молока

Приготування:

  1. Фрукти викласти в змащену маслом форму для запікання.
  2. У мисці змішати цукор, борошно та розпушувач.
  3. Додати вершкове масло та розтерти руками в крихту.
  4. Додати молоко та замісити мяке тісто.
  5. Розподілити тісто по фруктах та випікати при температурі 190°C протягом 30-35 хвилин або до золотистого кольору.

Вишневий пиріг із плетенкою

Інгредієнти:

    Для тіста:

  • 2 склянки борошна
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 склянка холодного вершкового масла, нарізаного кубиками
  • 1/2 склянки крижаної води
  • Для начинки:

  • 1 кг вишень без кісточок
  • 1 склянка цукру
  • 1/4 склянки кукурудзяного крохмалю
  • 1 чайна ложка лимонного соку

Приготування:

    Приготування тіста:

  1. У великій мисці змішати борошно та сіль.
  2. Додати вершкове масло і розтерти руками в крихту.
  3. Додати воду по 1 столовій ложці за раз, поки тісто не збереться в кулю.
  4. Загорнути тісто в харчову плівку та поставити в холодильник на 30 хвилин.
  5. Приготування начинки:

  6. У мисці змішати вишні, цукор, кукурудзяний крохмаль і лимонний сік.
  7. Збирання пирога:

  8. Розкачати тісто в 2 кола діаметром 25 см.
  9. Перше коло викласти на деко, застелене пергаментом.
  10. Викласти начинку на тісто, залишаючи 2 см по краях.
  11. Покрити другим колом тіста та защипнути краї.
  12. Зробити кілька надрізів зверху для виходу пари.
  13. Змастити пиріг збитим яйцем та випікати при температурі 200°C протягом 45-50 хвилин або до золотистого кольору.

Цитрусовий пиріг із меренгою

Інгредієнти:

    Для начинки:

  • 1 лимон
  • 1 апельсин
  • 1 грейпфрут
  • 1 склянка цукру
  • 1/4 склянки кукурудзяного крохмалю
  • 1/2 склянки води
  • Для тіста:

  • 1 склянка борошна
  • 1 чайна ложка солі
  • 1/2 склянки холодного вершкового масла, нарізаного кубиками
  • 1/4 склянки крижаної води
  • Для меренги:

  • 4 яєчні білки
  • 1/2 склянки цукру
  • 1/4 чайної ложки лимонного соку

Приготування:

    Приготування начинки:

  1. Цитрусові добре вимити та зняти цедру.
  2. Мякоть цитрусових нарізати невеликими шматочками.
  3. У мисці змішати цукор, кукурудзяний крохмаль і воду.
  4. Довести суміш до кипіння, помішуючи.
  5. Зменшити вогонь і варити до загустіння приблизно 5 хвилин.
  6. Додати цитрусові та цедру, перемішати.
  7. Приготування тіста:

  8. У великій мисці змішати борошно та сіль.
  9. Додати вершкове масло і розтерти руками в крихту.
  10. Додати воду по 1 столовій ложці за раз, поки тісто не збереться в кулю.
  11. Загорнути тісто в харчову плівку та поставити в холодильник на 30 хвилин.
  12. Збирання пирога:

  13. Розкачати тісто в коло діаметром 25 см.
  14. Викласти тісто на деко, застелене пергаментом.
  15. Викласти начинку на тісто.
  16. Накрити пиріг верхнім шаром тіста і защипати краї.
  17. Випікати при температурі 200°C протягом 20 хвилин.
  18. Приготування меренги:

  19. Яєчні білки збити до стійких піків.
  20. Поступово додати цукор, продовжуючи збивати.
  21. Додати лимонний сік та перемішати.
  22. Викласти меренгу на гарячий пиріг та випікати при температурі 160°C протягом 20 хвилин або до золотистого кольору.

Корисні поради

  • Для фруктових пирогів використовуйте стиглі та соковиті фрукти.
  • Не бійтеся експериментувати з різними видами фруктів та їх комбінаціями.
  • Щоб пиріг був соковитим, додайте трохи кукурудзяного крохмалю або боро
    Фруктові пироги: найкращі рецепти для літа
Прокрутка вгору