Літо – ідеальна пора року, щоб насолодитися свіжими та смачними фруктами. А що може бути краще, ніж охолодне та освіжаюче морозиво з домашніх фруктів у спекотний літній день?
Фруктовий сорбет
- 1 літр свіжих фруктів (будь-якого сорту)
 - 1 склянка цукру
 - 1 склянка води
 
Інструкції
- Вимийте і очистіть фрукти від кісточок і шкірки.
 - Пюруйте фрукти в блендері або кухонному комбайні до отримання однорідної маси.
 - Перелийте пюре у велику миску і додайте цукор і воду. Добре перемішайте, поки цукор не розчиниться.
 - Перелийте суміш у контейнер, придатний для заморожування, і поставте в морозилку на 4-6 годин або до застигання.
 - Після застигання вийміть сорбет з морозилки і збийте його міксером до отримання кремової консистенції.
 - Поверніть сорбет в контейнер і заморожуйте ще 2-3 години.
 
Морозиво з заморожених фруктів
- 2 склянки заморожених фруктів (будь-якого сорту)
 - 1 столова ложка молока або вершків
 - 1 столова ложка меду або цукру (необовязково)
 
Інструкції
- Змішайте всі інгредієнти в блендері або кухонному комбайні.
 - Збивайте до отримання однорідної та кремової консистенції.
 - Морозиво готове до вживання.
 
Фруктовий йогурт-морозиво
- 1 стакан натурального йогурту
 - 1 стакан заморожених фруктів (будь-якого сорту)
 - 1 столова ложка меду або цукру (необовязково)
 
Інструкції
- Змішайте всі інгредієнти в блендері або кухонному комбайні.
 - Збивайте до отримання однорідної та кремової консистенції.
 - Морозиво готове до вживання.
 
Фруктове ескімо
- 1 стакан фруктового пюре (будь-якого сорту)
 - 1 столова ложка меду або цукру (необовязково)
 - Палочки для ескімо
 
Інструкції
- У великій мисці змішайте фруктове пюре та мед або цукор (якщо використовуєте).
 - Розлийте суміш у форми для ескімо.
 - Вставте палички для ескімо в кожну форму.
 - Поставте форми в морозилку на 4-6 годин або до застигання.
 - Готові ескімо вийміть з форм і насолоджуйтеся.
 
Корисні поради
- Для отримання більш кремової консистенції морозива, попередньо заморозьте фрукти перед приготуванням.
 - Якщо у вас немає блендера або кухонного комбайна, розімніть фрукти вилкою або картоплемялкою.
 - Додайте улюблені горіхи, насіння або спеції для додаткового смаку та текстури.
 - Прикрасьте морозиво свіжими ягодами, шоколадною стружкою або карамельним соусом.
 - Зберігайте домашнє морозиво з фруктів у морозильній камері до 2 тижнів.
 
Ідеї для приготування домашнього морозива з фруктів