Бананові мафіни
Інгредієнти
- 2 стиглих банани
- 1 склянка борошна
- 1/2 склянки цукру
- 1 чайна ложка розпушувача
- 1/2 чайної ложки соди
- 1 яйце
- 1/4 склянки молока
Інструкції
- Розігрійте духовку до 180°C.
- Змастіть форму для мафінів маслом або використовуйте паперові формочки.
- У великій мисці розімніть банани виделкою.
- У окремій мисці змішайте борошно, цукор, розпушувач і соду.
- Додайте мокрі інгредієнти до сухих і ретельно перемішайте.
- Наповніть формочки для мафінів тістом і випікайте протягом 15-20 хвилин.
Шоколадне печиво
Інгредієнти
- 1 склянка борошна
- 1/2 склянки какао-порошку
- 1/2 чайної ложки розпушувача
- 1/4 чайної ложки соди
- 1/4 чайної ложки солі
- 1/2 склянки вершкового масла, розмякшеного
- 1/2 склянки коричневого цукру
- 1/4 склянки цукру
- 1 яйце
- 1/2 склянки шоколадних чіпсів
Інструкції
- Розігрійте духовку до 175°C.
- Застеліть лист для випічки пергаментним папером.
- У великій мисці змішайте борошно, какао, розпушувач, соду і сіль.
- У окремій мисці збийте масло, коричневий цукор і цукор до кремоподібного стану.
- Додайте яйце і перемішайте.
- Додайте сухі інгредієнти до мокрих і ретельно перемішайте.
- Додайте шоколадні чіпси і перемішайте.
- За допомогою столової ложки викладайте тісто на деко, залишаючи між печивом відстань.
- Випікайте протягом 10-12 хвилин.
Яблучний пиріг з корицею
Для тіста
Інгредієнти
- 1 1/2 склянки борошна
- 1/2 склянки цукру
- 1 чайна ложка розпушувача
- 1/2 чайної ложки солі
- 1/2 склянки вершкового масла
Інструкції
- У мисці змішайте борошно, цукор, розпушувач і сіль.
- Вріжте в борошняну суміш холодне масло, поки не утвориться груба крихта.
Для начинки
Інгредієнти
- 6 великих яблук, очищених і нарізаних
- 1 стакан цукру
- 1 столова ложка кориці
- 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю
- 1/4 склянки лимонного соку
Інструкції
- У великій мисці змішайте яблука, цукор, корицю, кукурудзяний крохмаль і лимонний сік.
Збирання пирога
- Розігрійте духовку до 190°C.
- Вилийте начинку у змащену форму для випічки.
- Розподіліть тісто рівномірно по начинці.
- Випікайте протягом 40-45 хвилин або до золотистої скоринки.
Тирамісу
Для бісквіту
Інгредієнти
- 300 г печива Савоярді
- 500 мл кави
Інструкції
- У неглибоку форму налийте каву і вимочіть у ній печиво.
Для крему
Інгредієнти
- 500 г сиру Маскарпоне
- 250 г цукру
- 3 яйця
- 200 мл вершків
Інструкції
- У великій мисці збийте Маскарпоне, цукор і яйця до кремоподібного стану.
- В окремій мисці збийте вершки до твердих піків.
- Додайте вершки до суміші Маскарпоне.
Збирання тирамісу
- Викладіть половину суміші на печиво.
- Зверху викладіть інші половину суміші.
- Посипте какао-порошком і поставте в холодильник на кілька годин або на ніч.
Домашнє морозиво
Інгредієнти
- 3 склянки молока
- 1 стакан вершків
- 1 стакан цукру
- 1 стручок ванілі або 1 чайна ложка ванільного екстракту
Інструкції
- У каструлі змішайте молоко, вершки, цукор і ваніль. Доведіть до кипіння на середньому вогні.
- Зніміть з вогню і дайте охолонути.
- Вилийте у морозильницю і заморожуйте, поки не стане напівтвердим.
- Подрібніть морозиво в блендері.
- Перекладіть у контейнер для зберігання в морозилці.
Висновок
Приготувати смачні солодощі вдома може бути легко і приємно. З цими рецептами ви зможете порадувати себе і своїх близьких найкращими ласощами. Будь то швидка перекуска або родзинка святкового столу, домашні солодощі завжди створюють затишну та святкову атмосферу.
Рецепти солодощів, які легко можна приготувати вдома